Halkbanan

Igår var det så dags för sju tappra Samhallare att åka ner till Söderhamn och köra på halkbanan. Vi fick börja med att väga oss för att se hur mycket vi väger vid en krasch i 50 km/h. Sen blev det lite information och bland annat fick jag testa fylleglasögon, riktigt äckligt att inte se riktigt vart dörren var och att sätta in en nyckel i låset var inte det lättaste ;)

Efter det så fick vi gå ut och testa på hur det är att sitta i en bil som snurrar runt. Jag satt i baksätet och hade därmed inte så mycket att hålla i mig i så det var lite läskigt, men det med det kändes bättre att bilen låg på taket än på sidan. Det här var ju en kontrollerad snurrning men ändå lärorik.

När det så äntligen var dags att få köra på banan så fick jag köra i samma bil som Johan <3 Vi fick testa att tvärnita på rak bana, både på halt underlag och asfalt, sen blev det bromsning med undanmanöver. Och efter det fick vi köra i kurvan.

Jag tycker ju att det är superkul att köra på halkbana och skulle inte ha något emot att köra igen :) Samtidigt som det är roligt så är det otroligt lärorikt och man får många tankeställare. Och framförallt så fick man se att man är inte så jäkla bra som man tror!


Johans vikt vid en krasch i 50 km/h :/


Snurrning


Glad att den inte var riktig


Halt blev det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *