Härnösandsturen

Igår åkte vi upp till Härnösand, tanken var från början att vi skulle sova över. Men då vi kom upp så tidigt så hann vi med allt vi hade tänkt så då åkte vi hem igår. Jag har varit upp till Härnösand två gånger sedan jag flyttade ner hit -03. Men då har jag endast åkt till brukshundklubben, den här gången fick jag se lite mer :)

Började med att visa Johan skolan jag gick åk 1-2 i, för att senare visa 3-6 skolan samt affären dit man smet upp och köpte godis och annat trots att man inte fick lämna skolområdet ;) Tog även en liten tur förbi huset som jag bodde i mellan jag var 7-12 (tror jag vart förbi en gång tidigare sen vi flyttade därifrån). Eftersom det ligger in efter en väg så såg man inte så mycket, men jag såg i alla fall att huset numera är rött istället för gult samt att man flyttat ytterdörren.

Vi var även inne och tittade på Ica Maxi och nånstans därunder fanns förut Östa Bondsjögatan 12, ett hus som vi bodde i under ett år ungefär. Det fanns även ett tunnbrödbageri efter den gatan och jag kommer ihåg hur hungrig jag blev ibland när jag gick förbi där på väg till bussen;)

Vi åkte även på Brännavägen (även där har jag bott), Myran, Högslätten, förbi Landgren/gymnasiet sen åkte vi ut till Smitingen och tittade lite. För att fortsätta rundturen med att visa landsarkivet (farligt om jag skulle gå in där, då kommer jag nog aldrig ut så mycket som jag gillar att forska ;)).

Det blev en tur till Hemsö fästning också (håller på att fixa bilderna nu – de kommer upp i ett annat inlägg). Jag kan tycka att det är lite intressant att jag som är född i Härnösand inte visste om fästningen förrän nåt år sedan då vi tittade på ett tvprogram om den.

Det var roligt att åka upp och se alla förändringar som har skett och det var skönt att jag inte kände någon olust för staden och allt som hänt där. Utan allt var bara trevligt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *