Mailat skatteverket

Nu har jag mailat lite frågor till Skatteverket som jag hoppas få svar på hyfsat snart. Då det har med släktforskningen att göra så hoppas jag på bra nyheter :) Alltid spännande när saker och ting ser ut att vara på ett sätt, men visar sig vara på ett annat. Tills dess får jag väl sysselsätta mig med att läsa samt skriva in en massa uppgifter i databasen.

Det där med att hålla databasen aktuell har tyvärr inte varit min starka sida, men om jag någon gång ska kunna få ut något av ett besök till landsarkivet så måste jag ha koll. För då går det inte att sitta och bara lulla runt. Jag kan via tex genline och arkivdigital få tag på info till ett visst årtal (det är 70 års sekretess) och sen kan jag via Skatteverket få info om människor som levt efter 1991. Under det där glappet är det landsarkivet som gäller om jag vill ha koll. Och koll vill jag.

Egentligen måste hela min forskning gås igenom för att få rätt källor och säkerställa information då jag från början inte alls visste hur man gjorde utan bara ”letade namn”. För att få en bra forskning som kan publiceras på olika sätt så måste jag säkerställa att rätt personer finns på rätt plats.

20141013_213826
Lilla Findus är trött <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *