Att spänna fast saker

Vissa saker saknar man först när man verkligen behöver dom. För hur ofta behöver man egentligen spännband i det vanliga livet? Oftare än man tror fick vi reda på när vi skaffade Skodan.

För med den kan vi frakta än det ena och än det andra, men just detta med spännband tänkte vi inte så mycket på i början. Vi trodde att vi kunde lasta det mesta utan att binda fast sakerna, men blev snart varse om att det var säkrast att binda fast sakerna så att de inte skulle skada skåpet. Vi har även fraktat en del saker när vi tvingats ha skåpet öppet och för att sakerna då ska vara kvar när vi är framme så har det blivit nödvändigt att spänna fast dom. Att riskera att den stora tunga varmvattenberedaren skulle ramla av flaket kändes som en risk som vi gärna var utan.

Först hade vi inga spännband alls, sen lånade vi några som kändes som om de var flera kilometer långa och därmed var det fullt med knutar överallt. När vi tröttnat på längden och knutarna så hittade vi några som var urgamla och som varit med om en hel del. De gick sönder precis när vi skulle spänna fast lite saker på flaket. Så med den erfarenheten så har vi nu köpt nya fina spännband som jag hoppas håller ett bra tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *