Maskin med armar?

Jag har nu en tid fört en kamp mot vår bänkdiskmaskin, den tycker att den kan diska lite hursomhelst trots att den fått samma sorts Finish varje gång (så jag insåg rätt snabbt att det var något annat som var fel, frågan var ju bara vad). Medan jag tycker att den kan diska rent varje gång och inte välja hur den vill diska. Som det har varit nu ett tag så har det varit rena lotteriet om allt är skitigt eller om hälften av disken är ren. Lite smått irriterande kan man lugnt säga.

När jag berättade för Johan om min lilla kamp så tog han sig en titt på maskinen och märkte då att spolarmen inte snurrade som den skulle. Efter en försiktig böjning så fungerar det återigen klockrent. En lättnadens suck drogs då vi insåg att problemet var relativt lätt åtgärdat.

Nu återstår det att hitta en ny spolarm så att vi kan vara säker på att disken alltid blir skinande ren. Vill absolut inte bli utan diskmaskin! Usch hemska tanke. Jag har blivit på tok för bortskämd av att bara kunna stoppa in disken och sen nån timme senare så är allt klart.

Jag var 17 år när jag flyttade hemifrån och i 13 år så var jag utan diskmaskin. Det är många gånger man stått med en diskborste i handen. Visserligen blir det ju lite handdiskat nu med då inte alla våra kastruller tål maskindisk och en del av dom går inte ens in i maskinen, men det mesta tar maskinen hand om. Tänk om den kunde fylla på sig själv också ? Det vore ju rena drömmen att man bara ställer disken på bänken och sen sköter maskinen resten.

Eller näe, det var nog ingen bra idé. Det får räcka med att den tar hand om disken utan att fylla sig själv.

Något jag börjat tänka på mer och mer sen vi flyttade till hus är detta med energi. Naturligtvis så vill vi göra av med så lite som möjligt både vad det gäller el, vatten och olika förpackningar. Vi har börjat källsortera och det går rätt bra. Vad gäller elen så kan vi nog inte göra så mycket mer än vad vi gör, där har vi alltid varit duktiga på att använda oss av lågenergilampor och framförallt släcka lampor när vi går från ett rum.

När det gäller vattnet så har vi ju nu en mätare så att vi kan hålla exakt koll på hur mycket vi gör av med och det verkar inte vara så mycket och när man läser runt på nätet så inser man rätt snabbt att en diskmaskin är en bra investering. Dels så slipper man göra tråkjobbet själv, men framförallt så är de energisnåla då det går mindre vatten än om man skulle handdiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *