Administration

När jag för över ett år sedan bytte från att arbeta som lokalvårdare till att arbeta med administration så hade jag aldrig sysslat med någon sorts administration. Det närmsta jag kommit var bokföringen i mitt eget företag. När jag sedan varit engagerad i olika föreningar så har jag aldrig varit i närheten av att vara kassör, ordförande eller ha hand om medlemsregister.

Däremot vet jag att vi i en av de föreningar som jag var med i ett tag diskuterade om det inte fanns en möjlighet att hyra in en ordförande som kunde sköta ruljangsen av föreningen. Det kan vara ett bra alternativ då man som ordförande eller kassör ofta får dra ett stort lass i en förening. Jag kommer inte ihåg hur mycket research vi gjorde på området och om vi någonsin fick svar på om vi fick hyra in någon eller inte. Det jag vet är att ordföranden som vi då hade fortsatte sitt arbete.

Varje gång det är aktuellt att välja ordförande och kassör så är det alltid lika svårt att hitta någon som dels har kunskapen att ställa upp men även som vill ställa upp. Att då hyra in någon som kan sköta allt är ju helt perfekt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *