Sjukgymnastbesök och svar om hälsenan

Idag var det återigen dags för ett besök hos sjukgymnasten. Det var meningen att vi skulle börja sätta ihop ett träningsprogram, men då jag bokade tiden tänkte dom inte på att PRO skulle träna samma tid. Så det blev ingen träning för mig idag då vi inte ville störa pensionärerna.

Däremot passade jag på att fråga om knölen på hälsenan som jag haft ett tag, den har tidigare blivit ultraljudad och jag fick då rådet om att töja ut den genom att stå på tå i en trappa och lyfta mig själv.

Med tanke på att jag tidigare fått svaret att hälsenan inte gått sönder eller kommer kunna gå sönder så blev jag lite smått chockad när sjukgymnasten berättade att hälsenan till viss del är skadad och ”knölen” är gjord av det som gått sönder. Hur mycket som är skadat vet vi inte. Så det som jag ska göra nu är att träna den hela delen av hälsenan samt massera knölen så att den mjuknar, för att ha en hård knöl som ligger och skaver är inte alls bra.

Förhoppningsvis räcker det med den här träningen och att det inte blir sämre annars så finns det risk att det blir operation för att ta bort det som är skadat. Fick även frågan om knölen uppstod i samband med påkörningen och jag vet faktiskt inte säkert, måste kolla igenom mina anteckningar innan jag vågar svara på den frågan. Först tyckte jag att frågan var lite dum, jag menar det är nacken som tog stryk då. Men det är vanligt att man vid påkörning bakifrån stämplar fötterna i bilen med sån kraft att hälsenor och annat kan gå sönder.

20160119_121147

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *