Energi i husvagn

När vi precis hade köpt husvagnen så kommer jag ihåg att jag var rätt så orolig över det här med energin. Tanken var ju från början att bara fricampa och därmed inte ha tillgång till el hela tiden. Så hur skulle man göra? Första natten så körde vi allt på batteri, det vill säga även kylskåpet då vi trodde att det inte fungerade (med lite mer tålamod så visade det sig att kylskåpet fungerade klockrent, var bara att det tog lite längre tid att bli kallt än vad vi trodde). Så tidigt på morgonen så blev batteriet lite dåligt så då gick vårt gaslarm igång. Så nu vet vi att vi i alla fall vaknar av gaslarmet.

Efter den natten så blev det en massa googlingar på hur man egentligen gör när man fricampar. En del körde med elverk andra med solceller och ytterligare andra körde med extra batterier kunde vi läsa oss till. Vi införskaffade ett elverk som vi har använt några gånger.

Nu har vi tillgång till el varje gång vi är i husvagnen så då kommer inte elverket till användning och batteriet dras det ju bara lite grann av. Men tankarna finns där på hur vi ska göra sen när vi inte har tillgång till el, ska vi fortsätta använda elverket eller kanske installera solceller?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *