Det där med dass

*** Inlägget är ett samarbete med separett ***

Att gå på utedass har aldrig varit något speciellt för mig, troligtvis för att vi länge hade utedass i sommarstugan. Det var lite ovant de första dagarna att inte kunna spola, men lika ovant var det sen när man kom hem och kunde spola. Sen kändes det väl kanske inte alltid så fräscht, men hellre utedass än att sitta direkt på en hink och göra sina behov.

Eftersom vi från början även saknade el så hade vi inte kunnat ha en förbränningstoalett i sommarstugan. Men annars tycker jag att det är en väldigt bra uppfinning, för vem vill tömma ett dass? Använder man en förbränningstoalett så blir det bara lite aska att ta reda på. Cirka en deciliter aska per person och vecka kan man räkna med att det blir. Och askan kan man endera slänga i hushållssoporna eller lägga i rabatten som näring om man vill det.

Det är enkelt att använda en förbränningstoalett, som ”spolningsvatten” använder man en engångspåse. När man har gjort det man ska så trycker man ner spolhandtaget och då faller påsen ner i asklådan och därefter är det bara att sätta igång det förbränningsprogram som är lämpligast.

En annan bra sak med förbränningstoaletter är att man slipper grävning och avlopp. Det som krävs är el och ventilation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *