Stenskott

*** Inlägget är ett samarbete med Ryds Bilglas ***

Det smäller till på rutan, ögonen spanar efter vart stenen kan ha tagit. Man ser ett litet stenskott och tänker att det inte kommer hända så mycket. Men så går det några dagar och stenskottet har nu blivit en spricka som bara blir längre och längre. Känner ni igen er?

Jag känner igen mig, har hänt några gånger att jag haft koll på om sprickan har ökat någon millimeter sedan förra gången jag kört bilen. Jag vet inte varför jag alltid sätter på mig skygglappar och tror att stenskottet ska växa igen av sig självt. För innerst inne vet jag att man måste in så fort som möjligt och laga stenskottet så att man slipper riskera att rutan blir som ett spindelnät av sprickor.

Det är inte bara trafikfarligt med spindelnätsrutor, då det dels påverkar sikten men framrutan är även en del av bilens bärande konstruktion. En annan orsak varför man ska åka in till bilglasfirman så fort som möjligt är att det även kostar mer för dig som privatperson och för försäkringsbolaget om man väntar tills det blir dags för ett vindrutebyte.

Man kan laga ett stenskott upp till en storlek av en femkrona, är skadan större så krävs det i regel ett rutyte. 30 till 45 minuter får man räkna med att det tar att laga stenskottet och det bästa av allt är att det kostar 0-200 kr beroende på vilken försäkring man har. Betydligt billigare än ett rutbyte som går på ca 1500-3000 kr.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *