Bilar och olja

Egentligen är ju bilar bara en sak bestående av plåt och plast och lite annat. Ser man på min bil så är den dock lite kräsen, köper man en dyr bra motorolja  så är det inte säkert att bilen gillar den. Då blir det oljeläckage lite här och var. Köper man däremot en olja som är lite billigare så kan den funka alldeles utmärkt i min bil. Så visst är det kräsen, eller snål kanske? Så länge jag haft den så har den varit sådär när det gäller olja. Hade ju varit bra om den hade varit snål när det gäller andra saker också.

Har tillexempel inte en aning om hur många fjädrar som vi har bytt genom årens lopp. Men tycker att det är var eller vartannat år. Sen är den ju lite speciell när det gäller motorlampan. Första gången den började lysa så fick jag panik. Trodde att bilen skulle gå sönder samma sekund. Det gjorde den inte och när jag väl kom iväg till en verkstad så lyste inte lampan, så då bad jag aldrig om hjälp.

Under åren har jag förstått att det nog inte är något större fel för den har ju fungerat och gått bra. När vi träffade en bekant till Johan och förklarade vårat problem så sa han att det bara var att köra. Oplar är tydligen ökända för att ha en lysande motorlampa lite nu och då. Sagt och gjort så har vi kört.

Och det har fungerat bra. Men nu är det inte alltid så bra, ibland när lampan lyser så har bilen även betett sig konstigt så vi har ju förstått att det varit något fel. Det har dock varit lite svårt att ta reda på vad det är för fel, för det har inte alltid visat sig vid felsökning med dator. Men till slut så fick vi ett resultat. Nu vet vi vad det är så nu är det bara att åtgärda felet. Fram till det är gjort så är det bara att använda den som vanligt för det är inget allvarligt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *