Svalt i sovrummet

Vi har nog alla lidit av dålig sömn och ett av de tips man brukar få för att förbättra sömnen är att det ska vara svalt i sovrummet. Jag märker själv en stor skillnad på sömnen om det är svalt eller varmt i sovrummet. Eftersom vi tyvärr inte har någon aircondition hemma så reglerar vi värmen genom att öppna fönstret. Den här sommaren har värmen lyst med sin frånvaro så det har nästan blivit för kallt när vi har haft fönstret öppet på nätterna. En sån här sommar hade det helt klart förenklat att ha en aircondition.

Det är inte bara ett svalt sovrum som är viktigt för mig utan även en bra kvalité på luften omkring mig. Det märks tillexempel på en gång när fläktarna på jobbet inte är igång, visserligen blir jag halvt galen på att de låter (är man ljudkänslig så är man), men står hellre ut med lite ljud än dålig luft som gör att koncentrationen är lika med noll.

Kommer ihåg att vi på gymnasiet klagade på luftkvaliteten och att en del av oss mådde dåligt. Det sas alltid att det inte var några problem med fläktsystemen eller något annat. Några år efter att jag slutat på skolan så blev skolan renoverad på grund av att det fanns mögel och fläksystemen var inte så bra som man hade sagt tidigare. Det kom då även fram att många, både elever och lärare, i flera år klagat på luften och att många hade drabbats av olika sjukdomar som kunde kopplas till möglet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *