Äntligen träning!!!!

Japp, idag blev det av äntligen. Sa till Carro att jag skulle upp till Ankarmon och köra uppletande, men på vägen dit så ändrade jag mig och körde lydnad istället

Jag trodde ju att det skulle vara två hemska monster till hundar eftersom vi inte tränat sen…. sen…. länge tillbaka (var det i onsdags? ), visst hade dom lite mer fart och var lite tokigare i början MEN båda vovvarna lyssnade fint på mig!

Bus: Fritt följ m stegförflytt och många helt om, inkallning m ställande, inkallning m ställande och läggande, vittring, fjärr, kryp, rutan och framåtsändande.

Fritt följ: fria följet såg väl ut som det brukar, stegförflyttningarna bakåt och åt vänster gick väääldigt bra. Åt höger funkade det inte riktigt. Helt om har vi en helt annan kontakt än förut, tack Carro för att du sa till mig att ändra sätt att gå på.

Inkallning m. ställande & inkall m. ställande och läggande: provade först inkall m ställ och då tog hon mååååånga steg, blev tillsägelse och nytt försök då stannade hon blixtsnabbt. Provade även att köra inkall m. ställ och lägg och det gick riktigt bra. Hon tappar inte alls i fart mellan ställ och läggande

Vittring: hon hämtade fel pinne på en gång, men sen var hon noga att ta rätt. Ett moment som jag fast för men som ju faktiskt sitter mer och mer.

Fjärr: skulle det vart på tävling skulle det nog blivit 9-10. Det var superfina skiften och ingen förflyttning varken framåt eller bakåt *stoooolt*

Kryp: går bättre och bättre. Jag kan gå med rak rygg och hon kryper ändå. Har märkt att hon sällan höjer upp endast rumpen, däremot så höjer hon så är det hela hon

Rutan: Körde först två rutor från varsitt håll där målet bara var att ställa sig i rutan. Sen blev det ”på riktigt” och även här var hon duktig. Men vi har ett problem och det är att hon gärna lägger sig framåt vid läggandet och det är nåt jag inte alls gillar. Blir till att slipa detta mer än själva positionen för den verkar hon ha rätt bra nu.

Framåtsändande: la ut en leksak på andra sidan planen för att få lite dragning, Bus är så att hon går ut på ”framförgåendelängd” och stannar där, så för att få ut henne ifrån mig så blev det leksak. Och det funkade, visst sprang hon lite väl fort från början, men en tillsägelse om att ta det lugnare och hon gick fint och rakt

Indy: Fritt följ, linförighet, läggande under gång, fjärr och inkallning.

Linförighet: Hon har superfin kontakt och bra position, men jag klarar inte av detta med koppel *grrr* så det blev fritt följ istället och där har hon en tendens att gå lite för långt fram. Men många svängar gjorde att hon skärpte till sig och jag blev smått illamående Tränade även sättandet och hon sätter sig relativt snabbt och rakt.

Läggande under gång: körde jag med dk då det var ett tag sedan, tror inte att jag hade behövt det dock. Men men… hon la sig snabbt och låg stilla när jag gick ifrån, även vid min återkomst var hon stilla, men att sitta upp ville damen göra lite för fort… så det blev en gång till och då gick allt bara bra.

Fjärr: jupp, har börjat med det, först körde jag ställande för sig och sen provade jag med sitt-ligg-stå. Och hon fixade det Med Indy så kommer fjärren att bli en utmaning då hon inte går framåt utan kryper bakåt (dumma jag att klicka in det en gång ) och även sättandet blir det att hon ”går” bakåt. Så nötning, nötning….

Inkallning: blev en låååååååååång inkallning och man känner sig rätt liten när en dundrande Indy kommer mot en i full fart Som tur är så behöver hon inte mig som bromskloss *pju* utan bromsar fint vid sidan och sätter sig i position

Som avslutning så blev det bus för vovvarna, fotade lite men vet inte om jag lyckades fånga mer än en svans här och var *ler*

Det var ett helt underbart träningspass, med en del problem som som fram och som lösningar behövs funderas ut på men även de moment som gick sådär klockrent så att man undrar om hundarna har läst regelboken om hur det ska vara. För inte är det jag som kan ha lärt dom det där?

Nu ligger mina två änglar och snarkar i sängen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *