Vattenrening

Vi är väldigt lyckligt lottade och lite bortskämda i Sverige med bra vatten. Men även om vi generellt har bra vatten så bör man om man har egen brunn skicka in ett vattenprov så att man säkerställer en bra kvalitet på dricksvattnet. Det här med filter var något som jag inte hade någon koll alls på innan vi flyttade hit. Vi har här både en grävd och en borrad brunn där dricksvattnet kommer från den borrade brunnen och det är kopplat både till ett filter och salt. Vi kikade ner i den grävda brunnen i början av sommaren och såg att det fanns vatten där så det kändes bra med tanke på den torka som var då.

Något som är viktigt är att vara sparsam med vattnet och eftersom läget är som det är i Sverige så har vi nog inte så bra koll på hur det kan vara i andra länder. Vi kan ju bara vrida på kranen för att få drickbart vatten medan man i något land får gå flera mil för att hämta vatten som kanske inte är av bra kvalitet. Fattigdom och hämmad utveckling brukar följa i torkans spår. Ett sätt för industrier att spara vatten är att installera kyltorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *