Att kunna surfa

Är det något som kan göra livet surt så är det när det inte fungerar att komma ut på internet. På arbetet kan det göra så att man inte kan utföra sitt jobb och hemma är det väl kanske inte lika viktigt hela tiden, men rätt tråkigt om man inte kan betala räkningar eller kolla på videos eller vad man nu använder internet till hemma.
Den senaste tiden har det varit en del attacker mot olika bolag så att deras system inte har fungerat som det ska och en sån sak är ju förödande för till exempel en butik som inte kan ta betalt av sina kunder. Många tycker att “cash is king” men tyvärr är det ju inte bara betalsystem som har angripits utan även möjligheten att köpa till exempel biljetter. Information som är av rätt personlig karaktär har angripare också kommit över i några av attackerna. Man inser hur sårbar världen vi lever i är.
En sak som man kan använda för att stärka säkerheten är en data diode, de är konstruerade så att det är fysiskt omöjligt att sända data i mer än en riktning. Data dioden placeras mellan två nätverk och fungerar som en slags backventil. Eftersom det inte handlar om en mjukvara så kan den inte heller attackeras av skadlig kod eller konfigureras felaktigt så man kan alltid lita på att enheten skickar information i endast en riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *