Vandring

När jag var liten så lovade jag att jag någon gång skulle vandra på Kungsleden . Om jag lovade att jag skulle gå en del eller hela leden kommer jag inte ihåg. Men det är nog en sak som jag kommer att ha ogjord, för även om jag tyckt att det varit roligt att vara ute på vandring de gånger jag gjort det så känner jag mig på tok för ovan och även kanske lite för bekväm för att göra en längre vandring.

Jag kommer ihåg en resa som jag och mina systrar gjorde för många år sedan. Vi gjorde då några dagsturer på någon mil styck i Sälenfjällen och sista dagen skulle vi gå upp för en skidbacke för att titta på olika träfigurer som man hade sågat ut med hjälp av motorsåg. Det märktes tydligt att vi var ovana för jisses så segt det gick för oss uppåt, och så ont det gjorde i varenda muskel. Det kom personer som var betydligt äldre än oss som bara tycktes dansa upp för skidbacken. Kan ärligt säga att jag var väldigt avundsjuk på dom just då.

Förutom kortare vandringsturer med övernattning i tält så har jag sovit i bilen på olika ställen och även sovit i tält bredvid E4an. Det sistnämnda var väl kanske inte så smart, men just då litade jag helt och fullt på att hundarna skulle varna om det hände något. Och ska jag vara ärlig så sov jag inte så bra den natten. De senaste åren är det dock husbilen som fått agera sovplats och det är i mitt tycke lite mer bekvämt än ett tält.

Även om jag inte har några tankar på någon vandring i sommar så kommer det att bli en uppdatering av garderoben och då blir det att klicka hem lite jaktkläder , så bra att ha när man är ute i skogen med Astrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *