Ett år på Gråhammars

Ett har har nu gått sedan vi fick tillträde till Gråhammars. En del lärdomar har det blivit under året. Bland annat:

  • Att det går alldeles utmärkt att använda spis, ugn, diskmaskin och tvättmaskin samtidigt utan att skjuta säkringar på löpande band. Elräkningarna har även varit väldigt snälla mot oss trots att vi haft mer belysning på nu än förr (samt ac igång).
  • Utan att ha gjort någon förändring så har vi nu sophämtning var fjärde vecka istället för varannan tidigare. Det har gått över förväntan och skulle vi lägga manken till kanske vi kan gå ner ytterligare.
  • Det där med robotgräsklippare är guld värt. Det märkte vi väldigt tydligt i våras när den stod still på grund av lite oönskat besök på gården (40 kor sprang omkring).
  • På gården finns det äppelträd, päronträd, havtorn, körsbär och plommon. Dessutom står det en vinranka i växthuset. Att ta över detta har varit lite av en utmaning för någon som inte har gröna fingrar. Men man lär så länge man lever och nästa år kommer en del saker att ändras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *