Lysande sol

Att solen inte visat sig så ofta den här sommaren är ju ingen hemlighet. Men när den har orkat lysa genom molnen så har det känts hemskt att behöva stänga den ute med påslakan. Jodå, ni läste rätt, jag har skrivit påslakan.

I vardagsrummet så har vi två fönster som är i ena hörnet av rummet, ena fönstret så har vi vita gardiner i och de håller solen ute rätt bra. I det andra fönstret har jag inte satt upp gardiner än (skäms på mig), så när solen lyser så tar vi fram en gardinstång där jag trätt på ett mörkt påslakan.

Det är inte alls någon bra lösning då man riskerar att slå gardinstången i huvudet på den andre (jodå, det har hänt) och dels så innebär det att man måste ställa sig i soffan. Och vill vi titta på tv så måste vi sätta upp något för fönstret.

Tanken att köpa en persienn eller rullgardin har funnits sedan vi flyttade in, vi har bara inte gjort slag i saken än. Sen måste jag väl erkänna att det är en sån sak som man liksom glömmer bort ibland och när solen lyser så kommer man på att, visst ja vi borde ha köpt något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *