Dilltorsk

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i fisk så för mig gäller det att hitta fiskrätter där fisken inte smakar fisk om ni förstår ;) Att dränka fisken med sås av olika slag och med citron har varit saker jag gjort förut. Men måste väl inse att det bara är att vänja sig. Så vi började med dilltorsk. Blev väldigt gott och hade inte den där fiskiga smaken som jag är så rädd för :)

2013-07-29252013

400 g torskfilé
1 morot
3 dl vatten
1,5 tsk salt
1 dl hackad dill
50 g smält smör

Skär fisken i portionsbitar. Skala och riv moroten.
Koka upp vatten och salt i en kastrull eller panna med stor botten.
Lägg i torskfilén som ska täckas med vatten. Fisken är klar på ett par minuter, lite beroende på tjocklek.

Lyft upp fisken ur vattnet och toppa med dill och smält smör. Servera med riven morot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *