En tur till Örebro

Jag har en tid velat åka till Örebro för att titta på slottet och idag var det så dags. Klockan ringde tidigt och efter att ha packat ihop allt som skulle med så var det bara att sätta sig i bilen och påbörja resan. Frukost bestående av medhavda mackor blev det någonstans efter Hedesundavägen.

Vid 12 tiden så var vi framme vid Wadköping, ett friluftsmuseum i centrala Örebro. Är väldigt glad över att vi åkte dit då det var roligt att se de gamla byggnaderna. Lite dåligt med parkeringar dock om man kom från det håll vi kom (kanske bättre någon annanstans?). Men efter lite letande så hittade vi en plats att stå på.

Sia fick hänga med och tyckte det var lite läskigt med hönsen, hon verkade inte förstå från början att de inte var riktiga.

Efter att ha gått runt en stund och tittat på byggnaderna så letade vi oss tillbaka till bilen för att åka till slottet. Inga problem att hitta parkering där. Då det var så himla varmt så fick Sia hänga med så av den anledningen så gick vi aldrig in i slottet. Men det var ju ändå utsidan jag velat kika på, insidan får vi ta någon annan gång.

På väg till slottet så såg vi Berhn Arena så vi var ju tvungna att åka dit och titta lite. Får väl pricka av den från ”SHL arena”-listan nu. När vi åkte vi åkte för att tanka så såg Johan att det stod Falun/Gävle på en skylt så då började vi fundera på om vi inte skulle åka via Falun hem. Sagt och gjort så begav vi oss dit med ett stopp hos I&S först. Sia blev väldigt glad över att få leka lite med Casper och nu ligger hon och sover tungt.

Vi köpte med oss mat som vi avnjöt på Lugnet med utsikt över hoppbacken, sen var det raka vägen hemåt. Eller ja, vi stannade på en parkering och en ställplats för att kolla lite och de sparades i ”bra att ha”-listan på mobilen.

Wadköping

 

Örebro slott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *