Dags att återuppleva tonåren med retrospel?

Häromdagen satt jag och funderade på vad man skulle göra för att få tiden att passera lite fortare när man är instängd och omringad av kylan där ute. Det är så lätt hänt att dagarna rullar på likadant. Mitt uppe i all tristess slog det mig att man kanske skulle återuppleva tonåren med retrospel?

Det var väldigt länge sedan jag spelade den typen av spel man ägnade sig åt på 90-talet och början på 2000-talet. Visst händer det att jag spelar olika spel på mobilen, som slots och olika pusselspel, vilket kan vara väldigt underhållande. Men det är ytterst sällan jag ägnar mig åt spel med högt nostalgiskt värde.

Jag minns när alla i ens omgivning skulle ha de första upplagorna av Super Nintendo eller för den delen Nintendo 64 där tidernas kanske bästa spel någonsin kom, Mario Kart. Det är inte bara att det är ett bra spel, det fungerar så perfekt när man är flera personer hemma och vill umgås. Av den anledningen vore det extra roligt att kunna ta fram Mario Kart när man har besök.

Jag var nog inte så mycket för de andra TV-spelskonsolerna Playstation och Xbox. Det finns säkert sådana jag inte ens kan namnen på eller hört talas om. Däremot har jag alltid gillat Nintendo och deras typ av spel som inte behöver vara våldsamma för att vara kul. Det märks att skaparna har starka kreativa sinnen med de olika universum de bygger upp. Nintendo-spelen har också väldigt roliga karaktärer.

Ett spel jag skulle vilja testa på igen är Pokémon på Gameboy Color även om det var för en yngre målgrupp när det kom. Jag minns att jag testade på det och att det hade mycket charm. Jag har svårt att komma ihåg inte vilken i serien det var jag spelade, men de fanns med olika färgteman och var alla väldigt roliga. Det är inte ett lika socialt spel som Mario Kart och, säg Super Smash Bros, men det kan ju fungera väldigt bra när man inte har så mycket att göra ute på gården, hänger själv på soffan och det är dåligt väder ute. Eller när man är ute med husbilen.

Jag är som sagt ingen expert och vänder mig till gamla klassiker men nog är det just retrospel jag vill testa på igen. Så har du några förslag får du mer än gärna komma med tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *