Tålamodsprövande träning…

Gick ner till tågstationen i Iggesund för att träna med störning, samt att träna på en ny plats. Föga trodde jag att mitt tålamod skulle prövas på ett annat sätt än det man oftast förknippar med hundträning.

Jag började med att köra vittring (4 gånger) med Bella. Hon var superduktig, nosade på pinnarna och tog rätt Gjorde även några fjärrskiften (mest sitt-stå) innan det var dags för metallen.

Kommenderade henne och hon tvekade väldigt vid gripandet, men tog till slut metallen och kom in för belöning. I ögonvrån ser jag att en människa närmar sig stationen, men bryr mig inte så mycket mer. precis när jag för andra gången kommenderat Bella så hör jag något mummel i närheten, tittar upp och där står vår ”störning”, i form av en äldre dam med rullator.

Ordväxlingen mellan henne och mig är som följer:
Dam: ”du får inte rasta dina hundar här”
Jag: ”jag rastar inte hundarna, jag tränar”
Dam: ”jag har sett så mycket skit ligga så du får inte rasta här”

Vid det här laget så började jag bli en aningens irriterad (minst sagt )

Jag: ”skulle dom skita här så plockar jag upp det med påsarna *visar rullen med bajspåsar som jag alltid har liggandes i fickan*

Damen har nu nått reprisstadiet och jag får återigen höra att jag inte får rasta hundarna här och att folk inte plockar upp.

I ett försök att blidka den äldre så säger jag att det är hemskt att folk inte plockar upp efter sig (det tycker jag ALLA ska göra), men att man kan inte dra alla över en kam.

Återigen repris… och jag tänder till ordentligt Denna gången avslutas reprisen med orden ”ja, nu kan ju inte jag sitta här”. Jag: ”Varför inte?”
Då jag inte får nåt svar så ger jag upp, plockar ihop våra grejer och säger till tanten att det är ”hemskt att man inte får röra sig fritt i ett fritt land och att nu när jag ändå ska gå så kan hon ju ta och sätta sig ner”

När jag vände på klacken och går så hör jag att hon mumlar en massa (tänker inte skriva vad här, men det fick mig att bli ännu mer förbannad).

Gick upp mot OKQ8 eftersom den första tanken var att gå hem och låta känslorna svalna… men så växte hornen i pannan ut på mig.

Hade sett att det var några arbetare i närheten av stationen, tänkte gå tillbaka och fråga dom om dom sett nån förbudsskylt mot hundar på stationen. Men när jag och vovvarna väl kom över E4:an igen så hade dom åkt. Tanten var dock kvar. Och på ett barnsligt tjurigt sätt så satte jag mig på bänkarna mittemot tanten.

Eftersom jag inte hade nåt att göra, så började jag att köra fjärr och metall med Bella och det gick väldigt bra. Jag lyckades koppla bort tanten under några ögonblick och koncentrera mig på vad Bella gjorde. Men så var jag ju bara tvungen att fråga vart förbudsskyltarna fanns nånstans (ja jag vet, det var barnsligt, men jag var arg och irriterad). Hennes reaktion var väl vad man kan kalla sval, hon vände bort huvudet och vägrade titta åt vårt håll.

När ett tåg närmade sig så hoppades jag innerligt att tanten skulle med det tåget, men icke hon skulle bara möta sin man. Och det blev en del prat och arga blickar slängda åt mitt håll.

Vid det laget så hade all irritation gått över. Men jag undrar fortfarande varför en del tror att dom kan bestämma över andra. Jag söker mig medvetet ut bland folk när jag tränar för att få störning. Jag ser dessutom till att jag inte stör någon, i detta fallet så var ju anledningen till hennes irritation att jag existerade och det är ju lite svårt att ändra på den biten.

Sen kan man undra om hon visste vilken risk hon utsatte sig för? Jag käftade emot, någon annan kanske skulle valt att bruka våld även mot en gammal tant.

Jaja, trots denna incident så gick träningen riktigt bra. Vittringen som sagt körde vi och jag är så förundrad över hur duktig Bus är. Metallen började jag om med från början, dvs jag klickade när hon var nära, när hon öppnade munnen etc. Har nu kommit till stadiet att hon griper (men inte håller kvar). Ska fortsätta jobba lite senare och tänker fortsätta så här. Har vi inte en fungerande metall i november så kommer jag hellre avstå momentet än att pressa henne. Vi har fler moment som inte är riktigt klara, men där finns inte samma risk vid pressning, samt att hon brukar gå hyffsat på träning.

Körde lite kryp också och kunde även idag stå rakryggad. Tydligen så var det lite imponerande att se en vovve krypa, för vi fick lite publik

Med Indy blev det apportering, ligg, sitt, tass och position.

Får se om det blir nån mer lydnadsträrning ikväll (förutom Bella’s metall då)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *